Στο πλευρό των πυρόπληκτων το “Φωτεινό Αστέρι”

Το “Φωτεινό Αστέρι” βρέθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής, αντιδρώντας άμεσα στις επείγουσες ανάγκες και οργανώνοντας κινητοποίηση σε Πάτρα και Αχαΐα για την συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων και άλλων απαραίτητων ειδών.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επόμενη μέρα της καταστροφής – εθνικής τραγωδίας, με αποτέλεσμα δύο οχήματα να αναχωρήσουν γεμάτα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Ανάμεσα στα είδη που παραδόθηκαν στην Ομοσπονδία Συλλόγων του Δήμου Μεγάρων, υπήρξαν επαρκείς ποσότητες φαρμάκων για καρδιοπαθείς και διαβητικούς.

Η προσπάθεια, όμως, από το “Φωτεινό Αστέρι” συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Οι υπεύθυνοι του “Φωτεινού Αστεριού” απευθύνουν δημόσια έκκληση στους συμπολίτες Πατρινούς, και Αχαιούς γενικότερα, για την ανθρωπιστική συνδρομή τους ώστε να συγκεντρωθούν επιπλέον φάρμακα και τρόφιμα για τους πληγέντες του Δήμου Μεγάρων, και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό “Γλυκιά Ζωή” του Δήμου Μεγάρων, στην περιοχή Κινέτα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα 11 οικογένειες να μείνουν άστεγοι αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ άλλες τρεις κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, αφού νέα αποστολή βοηθείας αναμένεται να αναχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, έχουν την ευκαιρία να το πράξουν και κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιείται Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή (3,4 & 5 Αυγούστου 2018) στην περιοχή των Καμινίων, όπου έχει προγραμματιστεί πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, έως και πίστα καρτ που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, και όλα αυτά στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού που υπάρχει για την εξασφάλιση των καθημερινών μερίδων φαγητού σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Υπενθυμίζουμε πως όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στις προσπάθειες από το “Φωτεινό Αστέρι”  μπορούν να απευθύνονται στον χώρο, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 122, στην Πάτρα,

είτε να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο  6981 044 800

Κι ο καθένας μας ότι μπορεί με ΑΓΑΠΗ να προσφέρει.! email: tofoteinoasteri@gmail.com

 

Κοινοποίηση