ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ: Οικονομική υποστήριξη (από 0.40 λεπτά την ημέρα) για τις ανάγκες των παιδιών που στερούνται τα βασικά και το Φωτεινό Αστέρι στηρίζει. Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του Φωτεινού Αστεριού. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά, κρέμες.
Δραστηριότητες

Οι Δρασοσταλίδες του Φωτεινού Αστεριού

By 25 Μαρτίου 2018 No Comments

Μια  νέα  συνεργασία  έχει  ξεκινήσει  το  Φωτεινό  Αστέρι  με  την   ΔΡΑΣΗ Π.Τ.Δ.Ε(παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης)  είναι μία φοιτητική εθελοντική ομάδα του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το παιδαγωγικό. Δημιουργήθηκε το 2012-2013 από ομάδα φοιτητών του τμήματος με στόχο την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών σε εθελοντικές δράσεις. Η έλλειψη ομάδων τέτοιου ύφους κοινητοποίησε τους φοιτητές και η ομάδα ξεκίνησε αρχικά την συνεργασία της με το κέντρο παιδικής προστασίας αρρένων «Σκαγιοπούλειο» και το παράρτημά του «Μέριμνα» θηλέων. Εκεί τα τελευταία 5 χρόνια προσφέρονται σε καθημερινή βάση μαθήματα και τα σαββατοκύριακα πραγματοποιείται δημιουργική απασχόληση. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα συνεργάζεται και με την «Κιβωτό αγάπης», γαλήνη αναπήρων παιδιών όπου γίνεται δημιουργική απασχόληση.  Φέτος για πρώτη συνεργαζόμαστε με το «Φωτεινό Αστέρι» κάνοντας δημιουργική απασχόληση.

Η ομάδα πέρα από τις δράσεις της στους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται πραγματοποιεί κάθε χρόνο ημερίδες (προηγούμενα θέματα σχολική βία, διαπολιτισμική εκπαίδευση: ένταξη μειονοτικών ομάδων στην σχολική κοινότητα, ένα σχολείο για όλους, εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας κ.ά) και προσφέρει βοήθεια όπου ζητηθεί .

Σκοπός  μας  η επικοινωνία  των παιδιών  και  η  διασκέδαση.