Η Ροδακινιά και η Νεράιδα…

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  παρουσίαση του παραμυθιού της    Μάρθας Βασκαντήρα ” Η Ροδακινιά και η Νεράιδα” την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο καφέ «Κήπος»  του Σκαγιοπούλειου, Πάρκου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν  οι Εκδόσεις «Κούρος»  και η εθελοντική δράση ανθρωπιστικής βοήθειας «Το Φωτεινό αστέρι». Το παραμύθι είναι μια ευγενική χορηγία των Εκδόσεων «Κούρος»,  του  Δημήτρη Φύκιρη εκδότη και της  Σταυρούλας Βενιέρη, υπεύθυνης Δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων και συγγραφέα-λογοτέχνη –ποιήτριας. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο «φωτεινό αστέρι».

Στον «Κήπο» του Σκαγιοπούλειου , σε ένα ειδυλλιακό τοπίο  το παραμύθι «Η Ροδακινιά και η Νεράιδα» ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους , στον κόσμο του παραμυθιού, μα και της  πραγματικότητας, ένα παραμύθι που περνά νοήματα μέσα από συναισθήματα άκρως διδακτικό και επίκαιρο συνάμα. Το συντονισμό της  παρουσίασης είχε η Ευτυχία Λαμπροπούλου υπεύθυνη τύπου του «Φωτεινού Αστεριού». Για το βιβλίο και την  έκδοσή του  μίλησε η κ. Σταυρούλα Βενιέρη, συγγραφέας –ποιήτρια – λογοτέχνης και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Κούρος». Ενώ ανάλυση,  για τη γέννηση του παραμυθιού, την πορεία του δια μέσου των αιώνων  αλλά και για τα νοήματα που πηγάζουν μέσα από το παραμύθι της Μάρθας Βασκαντήρα , πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Νασιόπουλος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συγγραφέας και ποιητής. Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του «Φωτεινού Αστεριού» Χρήστος Σπηλιόπουλος . Ενώ η συγγραφέας Μάρθα Βασκαντήρα αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση του πνευματικού της έργου το λόγο έδωσε σε δύο χαρισματικά κορίτσια την Δρούγα Αννέτα και Δρούγα Πωλίνα  οι οποίες έχουν επιμεληθεί την εικονογράφηση του παραμυθιού. Σε αυτό το σημείο να    σημειωθεί πως τα κορίτσια αν  και μικρά ηλικιακά, το έργο τους είναι άκρως επαγγελματικό.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση  αποσπασμάτων  του  παραμυθιού  «η Ροδακινιά και η Νεράιδα» από τον Τάσο Ξένο πολυτάλαντο  δικηγόρο και την  συγγραφέα Μάρθα Βασκαντήρα.

Το φωτεινό Αστέρι εκφράζει για μια ακόμα φορά  τις θερμές του ευχαριστίες, στις εκδόσεις «Κούρος»  τον Δημήτρη Φύκιρη, την Σταυρούλα Βενιέρη   υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, την Μάρθα Βασκαντήρα Συγγραφέα και λογοτέχνη , τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Αθανάσιο Νασιόπουλο, τον Τάσο Ξένο, την συντονίστρια της εκδήλωσης Ευτυχία Λαμπροπούλου , σε όλο τον κόσμο που παρέστη καθώς επίσης και στον ιδιοκτήτη του καφέ «Κήπος» στο Σκαγιοπούλειο   Βασίλη Πλακαλή για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου.

Κοινοποίηση