Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ?

Το Φωτεινό Αστέρι, όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνώντας εμπόδια, προσπαθεί και στέκεται αδιάκοπα δίπλα στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην καθημερινότητά τους. Όλη αυτή η προσπάθεια όμως, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί αν απουσίαζε η βοήθεια του κόσμου που επιλέγει να συνεισφέρει με όποιο τρόπο μπορεί, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι βιώνουμε σήμερα.
Από το σύλλογό μας, κατά κύριο λόγο εξυπηρετούνται οικογένειες οι οποίες δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ή ζουν μόνο με το οικογενειακό επίδομα ή το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Εκτός όμως από οικονομικές δυσκολίες και δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις που πιέζουν συναισθηματικά τα παιδιά, πολλές από αυτές έχουν να αντιμετωπίσουν και πολλαπλά θέματα υγείας, τα οποία λόγω έλλειψης ασφάλισης και χρημάτων δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την καθημερινή τους ζωή. Φυσικά δεν είναι λίγες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, όπου όλα τα «βάρη» αναγκαστικά τα επωμίζεται ο ένας γονέας και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς καμία βοήθεια από τον άλλο γονέα.
Σε όλο αυτό το βαρύ κλίμα, έρχεται να προστεθεί και το κλείσιμο των σχολείων, όπου σχεδόν όλες οι οικογένειες που έχουμε αγκαλιάσει τόσο καιρό τώρα, κάλυπταν το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους. Ήταν μια πολύ σημαντική βοήθεια γιατί τα παιδιά έστω και με αυτόν τον τρόπο σιτίζονταν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με ένα πλήρες διαιτολόγιο. Όπως λοιπόν όλοι αντιλαμβανόμαστε, τα παιδιά αυτά λόγω οικονομικής αδυναμίας θα περιοριστούν σε συγκεκριμένες τροφές (π.χ. μακαρόνια, ψωμί), τα οποία θα καταναλώνουν σε καθημερινή βάση λόγω έλλειψης άλλων τροφών.
Και ερχόμαστε τώρα να αναρρωτηθούμε: Μόνο αυτά πρέπει να τρώει ένα μικρό παιδί που είναι στην ανάπτυξη; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ! Γι’ αυτό το λόγο πάντα θα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας και σε άλλα προϊόντα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι κ.α.
Βασιζόμαστε λοιπόν στη συνεργασία σας για να μπορούν και αυτά τα παιδιά να έχουν ένα τουλάχιστον Φωτεινό Αστέρι στον ουρανό τους!

Με εκτίμηση
Η κοινωνική λειτουργός του Φωτεινού Αστεριού
Περδίκη Πολυτίμη

Κοινοποίηση