Πως θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού?

Δεκέμβριος. κάθε χρόνο οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού περιμένουμε πως και πως να φθάσει ο πιο χαρούμενος μήνας του έτους. όχι φέτος όμως.
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά για όλους. Οι συνθήκες δυσκόλεψαν πολύ, η ανεργία και η συνέπεια αυτής όπως η φτώχεια και η πείνα χτύπησε πολλές πόρτες, οι οικογένειες αυξήθηκαν, περισσότερα παιδικά χαμόγελα πάγωσαν.. οι υποχρεώσεις τρέχουν..
πως θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού?
Ενωθήκαμε ακόμα περισσότερο! γίναμε ακόμα πιο πολλοί!
Καθημερινά προσπαθούμε όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μπορέσουμε να δώσουμε την ελπίδα σε αυτά τα παιδιά.
στα παιδιά που μας κοιτάζουν με αγωνία, στα παιδιά που ντρέπονται να πουν ότι πεινάνε, στα παιδιά που πρέπει να διδαχθούν αλλά δεν έχουν τα κατάλληλα μέσα, στα παιδιά που πρέπει να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να χαρούν, να ”γευτούν” τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του αγαπημένου τους Αγ.Βασίλη.
Οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού ξεκινούν από πολύ νωρίς το πρωί στη νέα μας κουζίνα.
Εκεί φτιάχνουμε το πιο νόστιμο πρωινό για τα παιδιά μας. μόλις είναι έτοιμο αρχίζει η διανομή. συνεχίζουμε με μεσημεριανό και έπειτα προσπαθούμε να βρούμε πόρους για να καλύψουμε ανάγκες αλλά και να συνεχίσει το έργο μα να είναι βιώσιμο.
Σημαντική και ουσιαστική είναι και η συνεισφορά ανθρώπων που είναι εθελοντές προσφέροντας μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Κάθε είδους επαγγελματίες, κάθε χώρου, κάθε ειδικότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για εμάς.( γιατροί, καθηγητές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογιστές, δικηγόροι)
Οι εθελοντές μας διαθέτουν τον χρόνο και τη διάθεσή τους και προσφέρουν όχι μόνο χαμόγελα στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά και δημιουργικό έργο για όλη αυτή την προσπάθεια τόσων χρόνων που κάνει το Φωτεινό Αστέρι
Δηλώνουμε παρών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας με την πολύτιμη βοήθεια σας

Κοινοποίηση