ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ 2015

                      ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ  ΔΡΑΣΕΩΝ   2015    <<ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ>>
Το «Φωτεινό Αστέρι» είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Πάτρα, που σχηματίστηκε το 2012 από εθελοντές που θέλησαν να αντιδράσουν στο κλίμα της οικονομικής ύφεσης και να βοηθήσουν άπορες οικογένειές και τα παιδιά τους

. Ήταν ένα στοίχημα προσφοράς στον συνάνθρωπο, που με την πάροδο των ετών όχι μόνο το κερδίσαμε αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ο απλός κόσμος αλλά και επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα αγκάλιασαν μαζικά την προσπάθειά μας και συνέδραμαν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς σε αυτήν, ανακουφίζοντας πλήθος παιδιών που βάλλονται από την ανέχεια. Η συλλογή και διανομή τροφίμων είναι το κύριο μέσο με το οποίο δομούμε την προσπάθειά μας, αλλά συλλέγουμε και είδη παντοπωλείου, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, παιχνίδια, σχολικά είδη, ρούχα, έπιπλα κλπ, κάθε δε χρηματικό ποσό που μας καταβληθεί, κυρίως από ανθρώπους που μένουν μακριά από την Πάτρα, μας χρησιμεύει στην αγορά ειδών διατροφής και που συνήθως δεν βρίσκονται σε επάρκεια κατά την συλλογή των τροφίμων που διενεργούνται.

Πλέον μπορούμε να περηφανευτούμε ότι από μια χούφτα εθελοντές, η κίνησή μας έχει ενδυναμωθεί με την παρουσία 35 ενεργών εθελοντών, κυρίως νέων ανθρώπων, η ενέργεια των οποίων μας ανατροφοδοτεί να δυναμώσουμε περισσότερο την προσπάθειά μας. Δυστυχώς ο αγώνας είναι άνισος καθώς το κύμα της οικονομικής δυστυχίας έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμα και ανθρώπους που είχαν μέχρι πρότινος μόνιμη εργασία ή επιχείρηση που ανθούσε, αλλά ξαφνικά έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους. Στον αγώνα αυτό έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και συμμαχίες με φορείς και αντίστοιχες ομάδες προσφοράς στον συνάνθρωπο, καθώς μόνο έτσι μπορούμε ισχυροί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση. Συνεργαζόμαστε σε μόνιμη βάση με τους παρακάτω φορείς και εθελοντικές ομάδες: Δημοτική Ιματιοθήκη Πάτρας, ενορίες εκκλησιών, Δομή Συσσιτίου Πάτρας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σχολεία Αχαΐας, Πυλώνες Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Παντοπωλείο Ολυμπιακού Πατρών κ.α.
Μόνο εντός του 2015 καταφέραμε να ανακουφίσουμε πάνω από 380 οικονομικά αδύναμες οικογένειες (περίπου 900 παιδιά έως 16 ετών). Μοιράσαμε πάνω από 4.000 κουτιά γάλα και βρεφικές κρέμες, πάνω από 500 κιλά λάδι, πάνω από 26 τόνους τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ντοματοπολτό, κατεψυγμένα λαχανικά κ.α.
Ψάρια, κρέας, φρούτα, πατάτες, κρεμμύδια, μαρούλια κλπ. τα οποία ξεπέρασαν τα 500 κιλά.
Και όσο αφορά τα είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριότητας και πάνες πάνω από 600 συσκευασίες
Προσπαθήσαμε και φέτος να μοιράσουμε χαμόγελα στα παιδιά.
Οργανώσαμε δράσεις, πάντα με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο κοινό, όπως:
  Παρουσίαση του παραμυθιού σε διάφορους παιδότοπους της Πάτρας από τον συγγραφέα του βιβλίου και  παιδαγωγό Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Όπου  τα  συγγραφικά του δικαιώματα   παραχωρηθήκαν  για τις ανάγκες του Φωτεινού Αστεριού.
  Τσίκνισμα και πακετάρισμα τροφίμων και ρούχων στα γραφεία μας από τους εθελοντές και τα μέλη μας.
   Πάρτι στην Κιβωτό της Αγάπης. Εθελοντές και μέλη στήριξαν την εκδήλωση αυτή καθώς και οι μουσικοί Νίκος Λέκκας, Πάνος Καραγιάννης και Γιώργος Σκουτέρης και οι τραγουδιστές Ρούλα Χρήστου και Άγγελος Γειτονόπουλος φίλοι του Φωτεινού Αστεριού ήρθαν αφιλοκερδώς και όλοι μαζί χαρίσαμε ένα όμορφο απόγευμα.
   30/4/15 Καλωσορίζοντας τον Μάη, παζάρι με στεφάνια και άλλες κατασκευές από τους εθελοντές μας στα Ψηλά Αλώνια.
   30/5/15 Ανοιχτή Ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό στην Αγορά Αργύρη.
   6/6/15 Στην πλατεία Γεωργίου η πιο… τρυφερή έκθεση ζωγραφικής! Γέμισε χρώμα, χαρά και τρυφερότητα η πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Περίπου 1500 παιδιά, μαθητές σχολείων της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου όπου πραγματοποιήθηκαν επίσης διάφορα δρώμενα, παιχνίδια, μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης στα παιδιά της πόλης μας που οι οικογένειές τους πλήττονται από την κρίση.
   6-7/9/15 Διήμερο αφιερωμένο στον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού με εκδηλώσεις και δρώμενα που  δημιούργησαν παιδικές αναμνήσεις στον πολυχώρο  του ΦΑΡΟΥ, με παιχνίδια, ζωγραφική για παιδιά, κατασκευές από χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κλόουν, ταχυδακτυλουργός, συναυλία με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα και συναυλία παιδικής χορωδίας συνοδευόμενο από παιδικό χορευτικό, ζωγραφική προσώπου (face painting). Ο Φαρούλης ήταν εκεί
   18/9/15 “CITY PARTY” με μουσική και δρώμενα για παιδιά και όχι μόνο.
   30/9/15 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ, στο “C ΜΩΛΟΣ” Πάτρας, με εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρά και “μεγάλα” παιδιά, face – painting, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφική κ.α. Στην συνέχεια για τα “μεγάλα” παιδιά υπήρξε ζωντανή ορχήστρα με πατρινούς καλλιτέχνες με μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, από έντεχνο μέχρι νησιώτικο και όχι μόνο.
   5/11/15 Ημερίδα στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός & εξάρτηση από το internet”
1/12/15-31/12/15  Σε  ένα  χώρο  280  τετραγωνικά δημιουργήσαμε  το  Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη  όπου  μικροί και μεγάλοι  έζησαν  τη  μαγεία  των  Χριστουγέννων   με  τραγούδια -αφήγηση παραμυθιών -χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ομάδα εικαστικών-ζωγραφική, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά  κ.α. Με  τον Αϊ Βασίλη  καθημερινά  να  παίζει  με  τα  παιδιά  και να ακούει τις επιθυμίες  τους. Μας  επισκέφτηκαν σχολειά -σχολή  καράτε-αθλητικές ομάδες, ο Φαρούλης που έπαιζε με τα παιδιά .η σχολή  ΕΝ ΧΟΡΔΩ  όπου μας  αφιέρωσε στιγμές χαράς με μια συναυλία Γεμίσαμε  2 δέντρα  με  ευχές  για  έναν  καλύτερο χρόνο   και πολλά δώρα  που έδινε ο Αϊ Βασίλης   από το κατάστημα  IQ PARFUMERIE και από  ΑΦΟΙ  ΜΑΝΟΥΣΟΥ Ο.Ε
Φροντίζουμε επίσης με διάφορες δράσεις και συνεχείς παρεμβάσεις μας, στους δρόμους ή στα ΜΜΕ, να υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας τις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, πολλές φορές σε ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, που η ντροπή και η αξιοπρέπεια τους εμποδίζει να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους, παρά σε ένα πολύ στενό κύκλο ανθρώπων.
Στόχος μας είναι να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερη βοήθεια για τα παιδιά και να μπορούμε να έχουμε σε μόνιμη βάση επάρκεια υλικών και τροφίμων για να τα προωθούμε συχνότερα στις οικογένειές τους.
Εκ μέρους των εθελοντών από το «ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ»
Χρήστος  Σπηλιόπουλος
Δίπλα μας εκατοντάδες παιδιά περιμένουν την βοήθειά μας ,παιδιά που στηρίζει και εξυπηρετεί ***ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ***

Σήμερα κάνε την κίνηση να βοηθήσεις και ΕΣΥ ένα παιδί
Τηλ 2611122497 6981044800

tofoteinoasteri@gmail.com


ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ -EUROBANK ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ

 ΑΡ.ΛΟΓ. 0026.0672.94.0200139326

IBAN. GR 5302606720000940200139326
Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *