Συμβουλευτική Στήριξη Γονέων

To «Φωτεινό Αστέρι» στο πλαίσιο των δράσεών του και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία καταρρέει υπό το βάρος της κρίσης με αλυσιδωτές συνέπειες ξεκίνησε τη λειτουργία ομάδας Γονέων υπό την καθοδήγηση παιδοψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού. Τα παιδιά, αθώα θύματα της κρίσης, βιώνουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας στις οικογένειές τους, εισπράττοντας πολλές φορές, βιώματα και συμπεριφορές που διαρρηγνύουν την ψυχική τους κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, και οι γονείς δεχόμενοι την πίεση των αυξανόμενων οικονομικών υποχρεώσεων περιέρχονται σε αδιέξοδο και χάνουν την ουσιαστική επαφή με τα παιδιά τους. Σχέσεις που κρέμονται από μία κλωστή και οδηγούν τα μέλη της οικογένειας σε απομόνωση. Ο διάλογος και η επαφή γονέων- παιδιών είναι καταλυτικός παράγοντας για τη συνοχή της οικογένειας και κατ’ επέκταση για τη συνοχή της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και η νέα πρωτοβουλία του «Φωτεινού Αστεριού» αποκτά βαρύνουσα σημασία στις ημέρες μας.

Μία πρωτοβουλία ωστόσο, που θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί, αν δεν υπήρχαν επιστήμονες με ευαισθησία και διάθεση εθελοντικής προσφοράς.

Το «Φωτεινό Αστέρι» θέλει και δημόσια να ευχαριστήσει θερμά την κα Κατερίνα Μέντη, Παιδοψυχίατρο, Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και την κα Χρυσή Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Κοινωνικής Εργασίας, τ. Καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα που απηύθυνε. Χωρίς τη δική τους συμβολή η συγκεκριμένη δράση που είναι ιδιαίτερα σημαντική για γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ειδικούς, δεν θα πραγματοποιείτο.

Η ομάδα Γονέων θα πραγματοποιεί συναντήσεις μία φορά το μήνα.

Κοινοποίηση