Είναι δίπλα μας και κανείς μας δεν αντιλαμβάνεται το σταυρό που σηκώνουν

Πολλές φορές ούτε οι βαρύγδουπες κουβέντες, αλλά ούτε και τα λόγια με καλολογικά στοιχεία διανθισμένα είναι ικανά να τραβήξουν την προσοχή, παρά μόνο η αλήθεια και μόνο η αλήθεια των ανθρώπων.

Ένα πρωί στο Φωτεινό Αστέρι αρκεί για να δει κανείς αυτή την αλήθεια πίσω από τη μάσκα και τα μάτια  των καθημερινών  ανθρώπων της Πάτρας, που ζουν δίπλα μας και κανείς μας δεν αντιλαμβάνεται το σταυρό που σηκώνουν.
Μεταφέρουμε αυτούσια τα λεγόμενά τους, για το πως έφτασαν στην πόρτα του Φωτεινού Αστεριού και τι ήταν εκείνο που αποκομίζουν από τους εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού.
Για λόγους δεοντολογικούς αναφέρουμε μόνο τα αρχικά ονόματα των ωφελούμενών.
 Στο ερώτημα του thebest.gr τι ήταν εκείνο που σας οδήγησε στο Φωτεινό Αστέρι;
Η Κ.Β. λέει: Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου είμαστε άνεργοι και μεγαλώνουμε μόνοι μας πέντε παιδιά τα οποία είναι ανήλικα, πάνε σχολείο, οι ανάγκες είναι μεγάλες μόνο με τα επιδόματα δεν μπορούμε να ζήσουμε. Το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας πολύτεκνης οικογένειας.
Ποιος σας σύστησε το Φωτεινό Αστέρι;
Με δάκρυα στα μάτια λέει : Ο ιερέας της ενορίας μας ο οποίος είναι εθελοντής στο Φωτεινό Αστέρι.
 Τι σημαίνει για εσάς το Φωτεινό Αστέρι;
 Για εμάς είναι το μόνο καταφύγιο που έχουμε, είναι οι ουσιαστικά δικοί μας άνθρωποι που θα μας σταθούν στα δύσκολα.
Ο Α.Π. ο οποίος μεγαλώνει μόνος του τα 5 παιδιά του μετά το θάνατο της συζύγου του απατώντας στα παραπάνω ερωτήματα λέει : Για εμένα ο το Φωτεινό Αστέρι είναι το στήριγμά μου. Τα έσοδά μου  πενιχρά οι ανάγκες των παιδιών μου αυξημένες, το Φωτεινό Αστέρι βρίσκεται πάντα δίπλα μας, μας δίνει σχολικά είδη, δώρα, παιχνίδια, τρόφιμα και κυρίως μέσα από την κουζίνα αγάπης παίρνω φαγητό. Ενώ παράλληλα δεχόμαστε ψυχολογική υποστήριξη από την ψυχολόγο  Κορίνα Αξίντε. Το Φωτεινό Αστέρι είναι η δύναμη μας.
Η κυρία Α.Α.  αναφέρει :  ο σύζυγος μου είναι κλινήρης με εγκεφαλικό, ο ανήλικος γιός μου είναι αυτιστικό παιδί, η κόρη μου πηγαίνει σχολείο είναι καλή μαθήτρια. Τρέχω συνεχώς να τα βγάλω πέρα. Οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού είναι για εμάς μια τεράστια αγκαλιά. Η ψυχολόγος είναι πάντα δίπλα μας, όσο για τρόφιμα, σχολικά αλλά και πάνες για το αυτιστικό παιδί, το Φωτεινό Αστέρι μας τα προσφέρει. Ενώ οι δράσεις που πραγματοποιεί για τα παιδιά αποτελούν  τεράστια βοήθεια για την ψυχαγωγία τους , αλλά και για την εκπαίδευσή τους.
Η Α.Σ. είπε:  Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια μεγαλώνω μόνη μου τα δύο παιδιά μου είμαι άνεργη. Το όνειρό μου είναι να βρεθεί μια εργασία να μεγαλώσω το παιδιά μου χωρίς να περιμένω από τα ελάχιστα επιδόματα του κράτους. Το Φωτεινό Αστέρι μου το σύστησε το σχολείο της κόρης μου, η δεκάχρονη κόρη μου πρέπει να παίρνει μια ενέσιμη αγωγή η οποία στοιχίζει 200 ευρώ χωρίς την συμμετοχή, είμαι άνεργη όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά δύσκολα να καλυφθούν τα έξοδα αυτά. Το Φωτεινό Αστέρι ανέλαβε έτσι ώστε να μπορεί το παιδί μου να παίρνει την αγωγή αυτή, τα έξοδα καλύπτονται από τους εθελοντές τους οποίους ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά τους. Για εμένα το φωτεινό Αστέρι δεν είναι απλώς ένας οργανισμός, είναι το καταφύγιό μου σε κάθε ανάγκη μπορώ να προσφύγω.
 
 
Η Μ.Σ. μας αναφέρει: Μεγαλώνω 5 ανήλικα  παιδιά, τα τρία δικά μου και τα  άλλα 2 μου έχει  ανατεθεί η επιμέλεια  με δικαστική απόφαση καθώς είναι παιδιά συγγενικού προσώπου. Ο Σύζυγος μου εργάζεται περιστασιακά  δύσκολα στις μέρες μας βρίσκει κανείς δουλειά. Εγώ δύσκολα βρίσκω δουλειά γιατί οι συνθήκες  δεν μου το επιτρέπουν. Για το φωτεινό Αστέρι έμαθα από ένα φιλικό μου πρόσωπο, χτύπησα την πόρτα του Φωτεινού Αστεριού μου την άνοιξαν αμέσως χωρίς πολλές διαδικασίες και χρονοβόρες καταστάσεις λαμβάνω πολύτιμη βοήθεια. Όπως ακριβώς το λέει Φωτεινό Αστέρι φωτίζει με ηρεμία τις καρδιές μας, ξέρω ότι εδώ θα βρω παιχνίδια για τα παιδιά, τρόφιμα, σχολικά είδη, πάνες , σε κάθε ανάγκη που προκύπτει απευθύνομαι στους εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού και σαν φύλακες άγγελοι στηρίζουν εμένα και την οικογένειά μου. Εκείνο που θέλω είναι να μεγαλώσω σωστά τα 5 παιδιά μου να είναι ψυχικά υγιή, να στέκονται στα πόδια τους και να υπολογίζουν στις δικές τους δυνάμεις. Σε αυτό το σημείο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Κορίνα Αξίντε την ψυχολόγο η οποία μας παρέχει τεράστια υποστήριξη μέσα από τις συμβουλές της.
 
H Φ.Π. λέει μεγάλωσα και μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά μου, 6 παιδιά και τώρα ήρθε στην οικογένειά μας   και ένα   εγγόνι παίρνω επίδομα από το κράτος αλλά από μόνο του αυτό δεν αρκεί. Να είσαι μονογονεϊκή οικογένεια να μεγαλώνεις μόνη σου τα παιδιά χωρίς ουσιαστική βοήθεια είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το Φωτεινό Αστέρι το ανακάλυψα μέσω INTERNET τους χτύπησα την πόρτα ήταν εκεί για μένα. Όταν η μεγάλη μου κόρη αντιμετώπισε πρόβλημα την περίοδο της κύησης   η  εθελοντική ομάδα του Φωτεινού Αστεριού  ήταν δίπλα μας,  κάλυψαν τα έξοδα , εξετάσεις που δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάτω από άλλες συνθήκες, έπειτα όταν γέννησε μωρουδιακά, γάλατα, πάνες κλπ. Πάλι αυτοί φρόντισαν για εμάς. Έως σήμερα είναι δίπλα στην οικογένειά μου και σε μένα και μας προσφέρουν από υλικά πράγματα έως ψυχολογική στήριξη. Για την οικογένειά μου το φωτεινό αστέρι είναι το δεύτερο σπίτι μου,  οι δικοί μου άνθρωποι που βρίσκονται πάντα δίπλα μου.
Ο Ζ.Α. πατέρας από μια ξένη χώρα μεγαλώνει μόνος του τα 5 παιδιά του ηλικίας (12, 13, 15, 17, 18) το ένα παιδί εξ αυτών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο ίδιος λέει : Η γυναίκα μου με εγκατέλειψε όταν τα παιδιά ήταν μικρά από τότε μέχρι σήμερα τα μεγαλώνω μόνος μου, έχω το ρόλο του πατέρα και της μητέρας, βρίσκομαι πάντα δίπλα τους και στηρίζω κάθε τους προσπάθεια, με τις λίγες δυνάμεις που έχω τα διαβάζω και με διαβάζουν μέσα από τα σχολικά βιβλία των παιδιών μου έμαθα να μιλάω καλά ελληνικά. Διαβάζουμε μαζί πάμε βήμα –βήμα εργάζομαι ως διανομέας φυλλαδίων με πολύ μεγάλη δυσκολία μεγάλωσα και μεγαλώνω τα παιδιά μου, δεν έχω ρεύμα και νερό στο σπίτι ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Τα παιδιά μου στερούνται πολλά πράγματα, το Φωτεινό Αστέρι μου το σύστησε  μια εθελόντρια την οποία  δεν έχω δει ποτέ από τότε. Ήρθα τους είπα όλα όσα αντιμετωπίζω το πρώτο που έκαναν ήταν να μου δώσουν πάνες για το παιδί μου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Έκτοτε πάντα μου προσφέρουν πράγματα κουβέρτες, φαγητό, παιχνίδια για τα παιδιά, ρούχα, φάρμακα, σχολικά είδη  και ότι άλλο μπορούν.
Δυστυχώς επειδή είμαι ξένος στην Ελλάδα  στο κράτος συνεχώς πρέπει να αποδεικνύω τα αυτονόητα, θέλουν πολλά χαρτιά και συνεχώς μου ζητούν πολλά έγγραφα ενώ οι διαδικασίες μονίμως αργούν. Περνάμε πολύ δύσκολα, εκεί που το κράτος είναι απών  οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού είναι παρόντες. Όπως σας είπα κατάγομαι από άλλη χώρα  οι άνθρωποι του Φωτεινού Αστεριού είναι η οικογένειά μου, είναι το καταφύγιο μου, είναι εκείνοι που τις μέρες των γιορτών χαρίζουν το χαμόγελο στα παιδιά μου αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό δώρο.
Η Ε.Π. είναι γιαγιά 3 ανήλικων παιδιών και έχει αναλάβει το ρόλο της μητέρας καθώς της έχει ανατεθεί η κηδεμονία των εγγονών της με δικαστική απόφαση. Μας λέει:  Μεγαλώνω τρία αδελφάκια τα  δίδυμα 7 και το μικρό 6 χρονών. Εκεί που δεν φθάνει το χέρι του κράτους πάνε οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού. Τα βγάζω πέρα με μια πενιχρή σύνταξη το ΚΕΑ δεν μπορώ να πάρω επιδόματα για τα παιδιά, τουλάχιστον μέχρι  σήμερα δεν κατάφερα να τα πάρω. Για εμένα η Κουζίνα αγάπης από τη μία, τα τρόφιμα που μας δίνει το Φωτεινό Αστέρι, τα παιχνίδια, η ψυχολογική υποστήριξη και η ηθική συμπαράσταση είναι πολύτιμα εργαλεία για να μεγαλώσω αυτά τα παιδιά. Τα εγγόνια μου –παιδιά μου  συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις του Φωτεινού Αστεριού, σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες κάθε Τετάρτη, στο κοινωνικό φροντιστήριο ενώ έχω συνεχή επικοινωνία με την ψυχολόγο και με κατευθύνει σχετικά με τα  παιδιά… Σταματά για λίγο κομπιάζει δάκρια τρέχουν από τα μάτια της συνεχίζει… Στις μέρες μας δεν είναι  εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά χωρίς υποστηρικτικό πλαίσιο, όσες φορές μου έχει συμβεί κάτι και έχω ζητήσει βοήθεια οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού έχουν τρέξει, έχουν σταθεί στο πλευρό μου, μου έχουν απλώσει χέρι βοήθειας. Για εμένα αποτελούν καταφύγιο, φύλακες άγγελοι, συμπαραστάτες στα δύσκολα, ανάσα δύναμης και αισιοδοξίας. Για τα εγγόνια μου είναι οι άνθρωποι εκείνοι που τους προσφέρουν αισιοδοξία και εφόδια να ανταπεξέλθουν στο σχολικό περιβάλλον και όχι μόνο.
Κοινοποίηση