Εθελοντισμός

Εθελοντισμός

Θεμέλιος λίθος του Οργανισμού «Το Φωτεινό Αστέρι» είναι οι εθελοντές, που με τη δική τους πολύτιμη προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου μας. Οι εθελοντές μας απασχολούνται σε όλες μας τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες, με την ειδικότητά τους και τη θέλησή τους.

Το «προφίλ» των εθελοντών μας

Ο εθελοντής του Οργανισμού «Το Φωτεινό Αστέρι» είναι «νέος» από 16 έως 76 ετών με διάθεση προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά. Στους χώρους αυτούς η προσφορά των εθελοντών μας, στην τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, είναι πολύ σημαντική, καθότι προωθούνται στις εκατοντάδες οικογένειες που στηρίζει «Το Φωτεινό Αστέρι» και ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι

Αξιοποιώντας την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε το «Εργαστήρι» μας, στο οποίο δημιουργούνται κατασκευές που διατίθενται στα παζάρια μας.

Παζάρια/Εκθέσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους «Το Φωτεινό Αστέρι» διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορα παζάρια και εκθέσεις, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών για το έργο μας. Φυσικά η παρουσία των εθελοντών μας και εκεί είναι παραπάνω από απαραίτητη και πολύτιμη.

Διοικητική/Γραμματειακή Υποστήριξη

Στα γραφεία μας υπάρχουν εργασίες που απαιτούν τη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή ή απλά … μόνο την όρεξη των εθελοντών μας για αρχειοθέτηση και γραφειοκρατικές εργασίες!

Εθελοντική Προσφορά ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα

Σημαντική και ουσιαστική είναι η συνεισφορά ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Κάθε είδους επαγγελματίες, κάθε χώρου, κάθε ειδικότητας είναι απλά … πολύτιμοι για «Το Φωτεινό Αστέρι» (γιατροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, καθηγητές, και όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν).

Θέλω να γίνω εθελοντής