Τι άλλαξε?

Ότι δεν φαίνεται δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει  κρυφές εικόνες οικογενειών σε απόγνωση

Που βιώνουμε καθημερινά μέσα από τις επισκέψεις των μητέρων στα γραφεία μας

Στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής ανέχειας βρίσκεται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας , αδυνατώντας να προσφέρουν τα στοιχειώδη στις οικογένειές τους και να εξασφαλίσουν ακόμα και το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους.

όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών που σταματούν να επισκέπτονται το κυλικείο του σχολείου τους για να πάρουν κάτι να φάνε. Μαρτυρίες μιλούν για κολατσιό μια φέτα ψωμί τυλιγμένη μέσα στο αλουμινόχαρτο

Το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα , αποκαλύπτουν με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο οι αριθμοί. Πίσω από τους αριθμούς, η αγωνία ολόκληρων οικογενειών να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να συνεχίσουν να ζουν.

Δήλωση από ιδιοκτήτη κυλικείου

«Η κατάσταση είναι δραματική. Στο σχολείο που διατηρώ το κυλικείο από τα παιδιά που φοιτούν, μόνο περίπου τα μισά αγοράζουν από το κυλικείο. Είναι πολλά τα παιδιά που έρχονται σχολείο χωρίς καθόλου χαρτζιλίκι και κολατσιό. Για να φτάσει ένας γονιός να μη δώσει καθόλου χρήματα στο παιδί του ή κάτι να  φάει από το σπίτι , φανταστείτε τι συμβαίνει στην οικογένεια. Είναι πραγματικό τραγικό!»

Παντού ακούς τις λέξεις  τραγικό ,απελπισία ο θεός να βάλει το χέρι του

Το Φωτεινό Αστέρι για άλλη μια φορά καλεί και προσκαλεί τους συνανθρώπους μας σε πράξεις αλληλεγγύης για την συγκέντρωση τροφίμων ώστε να απαλύνουμε όσο μπορούμε την δυστυχία αυτών των οικογενειών.

Πολλά παιδιά έχουν τόσο λίγα χρήματα στη διάθεσή τους ώστε είναι αδύνατο να συμμετέχουν στις δραστηριότητες και την κοινωνική ζωή που έχουν άτομα της ηλικίας τους.

Είναι κατάντια σε μια πολιτισμένη κοινωνία να υπάρχουν παιδιά πεινασμένα δυστυχισμένα

Δεν είναι παιδιά τεμπέληδων γονέων αλλά παιδιά που βιώνουν την κρίση του συστήματος

Δεν μένω ασυγκίνητος σε κάθε παιδί που υποσιτίζετε αλλά προσπαθώ να βοηθήσω όσο και εγώ μπορώ έστω και το λίγο είναι αρκετό για κάποια παιδιά

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΥΠΟΣΥΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Κοινοποίηση