Ποιοι Είμαστε

Το Φωτεινό Αστέρι είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Πρωτοδικείο Πατρών 880/2012) που στόχο έχει την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 18 ετών

Η δράση

Η δράση του ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με ενεργή εθελοντική παρουσία στην πόλη της Πάτρας και της Αθήνας, που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ανθρώπων και υπηρεσιών που να υποστήριζε τις βιοτικές ανάγκες των παιδιών που οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δυσκολία. Με τον τρόπο αυτό οι αρχικές δράσεις κατευθύνθηκαν προς την άμεση κάλυψη αναγκών σε τροφή και ένδυση. Σκοπός του ήταν η καταπολέμηση της πείνας μέσω της συγκέντρωσης δωρεών σε τρόφιμα, είδη καθαριότητας και πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται δωρεάν.

Εθελοντές

Έχοντας στο πλάι μας εθελοντές και φίλους προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα. Σε ένα περιβάλλον που καθημερινά αλλάζει και οι συνθήκες για πολλές οικογένειες συμπολιτών μας δυσχεραίνουν, αναγνωρίζουμε πως οι δράσεις πρέπει να στοχεύουν στην υποστήριξη όχι απλά των έκτατων βιοτικών αναγκών των παιδιών, αλλά παράλληλα, να υποστηρίξουμε το οικογενειακό τους περιβάλλον να αναπτυχθεί με τρόπο που να του επιτρέψει να υποστηρίζει την κατάλληλη ανάπτυξη του παιδιού.

Το δίκτυο

Ένα δίκτυο που συνεχώς διευρύνεται, και όχι μόνο προσπαθεί να απαλύνει την κατάσταση των απόρων και των ευπαθών συμπολιτών μας, αλλά και να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, να αποτελέσει κίνητρο για προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης στην καθημερινότητά μας και να ενώσει τις κοινωνικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της κοινής δράσης. Η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου Πατρέων, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Για αυτό το σκοπό στο Φωτεινό Αστέρι παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και συλλέγει: τρόφιμα, γάλα, είδη παντοπωλείου, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα και νωπά προϊόντα, παιχνίδια, σχολικά είδη, κ.α.

 
 

Ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών αναλαμβάνει την επικοινωνία με την οικογένεια με σκοπό να υποστηρίξουμε τους γονείς να επανενταχθούν στην τοπική κοινωνία, εργασία και να δικτυωθούν με δομές υποστήριξης υγείας, πρόνοιας και ψυχικής υγείας. Εκτός από την οικογένεια εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη ενεργών πολιτών που χρειάζεται να δραστηριοποιούνται με σκοπό το Φωτεινό Αστέρι να φτάσει σε κάθε σπίτι της περιοχής μας, που κάποιο παιδί έως 18 ετών, έχει ανάγκη την βοήθεια μας.

Ομάδα Εθελοντών δραστηριοποιείται ενεργά στο Φωτεινό Αστέρι συλλέγοντας τα είδη, ταξινομώντας και βοηθώντας στη διανομή τους.

Eίμαστε εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας (μητρώο: 07226ΑΕ 13097 012Ν – 1461) αλλά και στο ειδικό μητρώο μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (μητρώο: 07226ΑΕ 13097 012Ν – 1347) του Υπουργείου Εργασίας (Γεν. Γραμματεία Πρόνοιας).

Μπορείτε να προσφέρετε!

Δώστε μας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε.

 
ΓΙΝΕ
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΚΑΝΕ
ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Είμαστε έτοιμ@ι να ακούσουμε τις ιδέες σας.
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Κοινοποίηση