Όχι, δεν είναι μέθοδος διαπαιδαγώγησης να ντροπιάζεις το παιδί σου δημόσια. Είναι απλά απαίσιο.

Ήταν θέμα χρόνου για να γίνει. Είναι λυπηρό και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το πόσο απαίσιο είναι.

Πολλοί γονείς θεωρούν πως το να «ντροπιάσουν » δημόσια το παιδί τους θα τους βοηθήσει να το διαπαιδαγωγήσουν καλύτερα. Πόσο λάθος κάνουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να ντροπιάσετε το παιδί σας δημόσια και μόνο κακό θα του κάνετε.

Όταν μαλώνετε και κρίνετε δημόσια το παιδί σας πρέπει να ξέρετε πως ντροπιάζετε πρώτα από όλα τον εαυτό σας. Όταν συμβαίνει αυτή η κατάσταση απλά παρουσιάζετε τον εαυτό σας στα χειρότερά του. Ο σκοπός δεν είναι να συμπεριφέρεται καλύτερα το παιδί σας; Πώς περιμένετε να γίνει αυτό αν και εσείς κάνετε το ίδιο;

Το ίδιο ισχύει και για το παιδί σας. Δείχνετε την χειρότερη εικόνα του χαρακτήρα του παιδιού σας ενώ μπορεί απλά να είναι μια δύσκολη στιγμή. Όλοι οι γονείς θέλουν να βλέπουν το παιδί τους στα καλύτερά του και όχι στα χειρότερά του.

Ναι, είναι και αυτό μια μορφή bullying. Το ξέρουμε πως το παιδί σας έκανε κάτι κακό και το κάνετε για να το διαπαιδαγωγήσετε αλλά δεν είναι σωστό. Εσείς είστε ο «τραμπούκος» της οικογένειας που κάνει ρεζίλι κάποιον μπροστά σε όλους.
Στην εποχή που ζούμε με τόσα smart phones και tablets αν είστε σε δημόσιο χώρο και ντροπιάζετε δημόσια το παιδί σας, όλο και κάποιος καλοθελητής θα υπάρχει που θα βιντεοσκοπήσει την στιγμή και θα την ανεβάσει στα social media. Θέλετε απλά μια κακή στιγμή να γίνει πολλά κλικ που θα υπάρχουν για πάντα στο διαδίκτυο; Και να διαγραφεί αργότερα δεν έχει κανένα νόημα καθώς το κακό θα έχει γίνει.

Τέλος θυμηθείτε πως ότι και να έχει γίνει δεν είναι και τόσο κακό. Ηρεμήστε λίγο και σκεφτείτε το πιο ώριμα. Συζητήστε το ήρεμα χωρίς την παρουσία τρίτων.

Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να διαπαιδαγωγήσετε το παιδί σας, και το να το κάνετε δημόσια δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος.

Κατερίνα Π.

ΠΗΓΗ.
http://https://babyradio.gr/goneis/ochiden-ine-methodos-diapedagogisis-na-ntropiazis-to-pedi-sou-dimosia-ine-apla-apesio/

Κοινοποίηση