Όταν τα όνειρα γίνονται πράξη..

Μια ακόμη κοινωνική δράση έρχεται να ενισχύσει το «πλέγμα» της σημαντικής βοήθειας που προσφέρει εδώ και χρόνια το «Φωτεινό Αστέρι» στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για την «Κοινωνική Κουζίνα», η οποία εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μία λιτή εκδήλωση λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Η «Κοινωνική Κουζίνα» δημιουργήθηκε σ’ έναν χώρο που διαμορφώθηκε εξ αρχής για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας της νέας αυτής δομής, στην οδό Βορείου Ηπείρου.
Για την δημιουργία και τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου υπήρξε καταλυτική η συμβολή επιχειρήσεων, συλλόγων και φορέων που «αγκάλιασαν» την νέα αυτή πρωτοβουλία, καθώς και των εθελοντών του «Φωτεινού Αστεριού» που αποτελούν εδώ και χρόνια τους πρωτεργάτες όλων των δράσεων του.
Γι’ αυτό το λόγο το Δ.Σ. του «Φωτεινού Αστεριού» τίμησε τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον αντιπεριφερειάρχη Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, τον πρόεδρο του Συλλόγου «Πείρος», Δημήτρη Μπαρμπούνη, το Επιστημονικό Πάρκο, την «Γέφυρα Α.Ε.» και τις επιχειρήσεις «Νηστίσιμο Εβλογημένο», Έπιπλα Έξαρχος (Πύργος), ΜΑΤ.FASHION και «BARIS LIGHT » ηλεκτρολογικά, καθώς και την εθελόντρια, Άντα Ρεμούντη για την πολύχρονη στήριξη και προσφορά της στο Σύλλογο.
Η «Κοινωνική Κουζίνα» θα λειτουργήσει αρχικά παρέχοντας ζεστό φαγητό στις ωφελούμενες οικογένειες που έχουν παιδιά με προβλήματα υγείας, ενώ σκοπός είναι μελλοντικά να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες καθημερινής σίτισης συμπολιτών.
Πρόκειται για μία νέα κοινωνική δομή που η λειτουργία της προϋποθέτει τη βοήθεια όλων όσοι έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν και αυτή την νέα δράση του «Φωτεινού Αστεριού», το οποίο εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που έχει προκαλέσει και ο κορωνοϊός εξακολουθεί να… ξεχωρίζει με ουσιαστικές ενέργειες.

Κοινοποίηση