Ο κόσμος του Φωτεινού Αστεριού [τεύχος 2]

Να κεράσουμε λίγες ειδήσεις, λίγη αγάπη, πολύ προσφορά;;;;;; Να κεράσουμε το δεύτερο τεύχος μας; αυτό του Φωτεινού Αστεριού;;;;;; Είναι ζεστό ζεστό, σαν μια χριστουγεννιάτικη στιγμή, που γεμίζει χαρά……
Διανέμεται δωρεάν

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Κάθε χρόνο τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σχεδόν όλα τα παιδιά της γης περιμένουν με περίσσια αγωνία και χαρά, τον ερχομό του αγαπημένου τους Αγίου, του καλού και ευλογημένου ασπρομάλλη γέροντα, που ακούει όλες τις επιθυμίες τους και πραγματοποιεί τα όνειρα τους, του υπέροχου Άγιου Βασίλη με τον κόκκινο σκούφο και την μεγάλη καρδιά. Εκείνου που σε μια μόνο νύχτα ξεπηδά μέσα από το όμορφο μύθο του για να κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Κάτι που φαντάζει αδύνατο να υλοποιηθεί από οποιονδήποτε ανθρώπινο ον.
Πολλά παιδιά αμφισβητούν την ύπαρξη του άλλα πάλι είναι πεπεισμένα πως δεν υπάρχει, είναι κι εκείνα που ανησυχούν μη τυχόν και τα ξεχάσει ενώ αρκετά από αυτά είναι σίγουρα για τον ερχομό του και τον περιμένουν άγρυπνα όλη τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.
Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας παραδοσιακός θρύλος, ένα διαχρονικό σύμβολο ανθρωπιάς, αγάπης, συμπόνιας, αλτρουισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς σε όλους τους αδύναμους, τους αδικημένους , τους φτωχούς και τους βαθιά συναισθηματικούς ανθρώπους της εκάστοτε εποχής που διανύουμε. Είναι ένα ιδανικό πρότυπο εθελοντισμού και ένα αγνό παράδειγμα υψηλών ηθικών αξιών για όλα τα παιδιά.
Γι’ αυτό παροτρύνετε τους μικρούς μας φίλους να πιστεύουν στον Άγιο τους, με πάθος και αθωότητα. Με αυτό τον τρόπο τους περνάτε μηνύματα σπουδαία, ανώτερα, τα μαθαίνετε να αγαπούν, να γνωρίζουν την αξία της προσφοράς ενώ ταυτόχρονα τα ωθείτε να καλλιεργούν την φαντασία τους και να οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο.
Φέτος την Πρωτοχρονιά λοιπόν, θα ήταν πολύ όμορφο και συγκινητικό, να κρεμάσετε και σεις τη δική σας κάλτσα πλάι στου παιδιού σας. Να περιμένετε μαζί του, αγκαλιασμένοι και χαρούμενοι, τον τόσο αγαπημένο σε όλους μας υπερήρωα , Άγιο Βασίλη που κουβαλά πάντα στο σάκο του εκτός από δώρα για τους μικρούς μας φίλους και την ελπίδα του κόσμου!
Καλές γιορτές σε όλους!
Μάρθα Βασκαντήρα
Συγγραφέας

Κοινοποίηση