Ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του παιδιού

Την Τετάρτη 12/06/24 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αχαΐας Ο εθελοντικός οργανισμός Το Φωτεινό Αστερι διοργάνωσε μία ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του παιδιού» .
 
Με Ομιλήτριες τις – Καραχανίδη Ελένη, Παιδίατρο– ειδικευμένη σε διαταραχές Ομιλίας, Λόγου, Σίτισης Εξειδικευμένη στη βρεφική και παιδική διατροφή, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην παιδική παχυσαρκία, στην κατανάλωση γλυκών και αλμυρών επεξεργασμένων τροφών και πως αυτές επηρεάζουν τα παιδιά από την βρεφική σχεδόν ηλικία έως και την εφηβεία.
Πως οι διατροφικές συνήθειες καθορίζουν τους ενήλικες πια.
 
Τσαλαμιδά Μαριάννα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, αναφέρθηκε στις ψυχοκοινωνικές συνθήκες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με το φαγητό.
 
Άκρως ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση της κας Άννα Μαστοράκου – Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, η οποία επισήμανε όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν την σωστή διατροφή καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης των κοινωνιών η φράση “δείξε μου τί τρως, να σου πω ποιος είσαι ” , αλλά και για τις στοχευμένες δράσεις που πραγματοποιεί η Π.Δ.Ε στον τομέα της σωστής διατροφής και της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των παιδιών.
 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Λαμπροπούλου Ευτυχία . Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι έφτιαξαν νόστιμους και απολαυστικούς χυμούς, με φρούτα της εποχής.
 
Τα κοκτέιλ φρούτων με μπόλικα παγάκια κέρδισαν τις εντυπώσεις.
 
Ευχαριστουμε το Τ.Ε.Ε για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου και το catering Ιωάννη Κωτσόπουλος για την στηριξη του στην κατασκευή χυμων
 
Η είσοδος ήταν ελεύθερη https://tofoteinoasteri.org/
 
Κοινοποίηση