ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΡΑΣΗ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το «Φωτεινό Αστέρι» είναι μια εθελοντική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,

με έδρα την Πάτρα, που σχηματίστηκε το 2012 (Αυξ.Αριθμός Καταστατικού  Πρωτοδικείου Πατρών  880/2012) από εθελοντές που θέλησαν να αντιδράσουν στο κλίμα της οικονομικής ύφεσης και να βοηθήσουν άπορες οικογένειές και τα παιδιά τους

 Ήταν ένα στοίχημα προσφοράς στον συνάνθρωπο, που με την πάροδο των ετών όχι μόνο το κερδίσαμε αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.  Ήδη είμαστε πιστοποιημένος φορέας ανθρωπιστικού χαρακτήρα :
Πιστοποίηση Εθνικού Μητρώου Φορέων ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα:  07226ΑΕΠ13097Ο12Ν/1461
Πιστοποίηση Ειδικού Μητρώου Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 07226ΑΕΠ13097Ο12Ν/1347
Ο απλός κόσμος αλλά και επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα αγκάλιασαν μαζικά την προσπάθειά μας και συνέδραμαν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς σε αυτήν, ανακουφίζοντας πλήθος παιδιών που βάλλονται από την ανέχεια. Η συλλογή και διανομή τροφίμων είναι το κύριο μέσο με το οποίο δομούμε την προσπάθειά μας, αλλά συλλέγουμε και είδη παντοπωλείου, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, παιχνίδια, σχολικά είδη, ρούχα, έπιπλα κλπ, κάθε δε χρηματικό ποσό που μας καταβληθεί, κυρίως από ανθρώπους που μένουν μακριά από την Πάτρα, μας χρησιμεύει στην αγορά ειδών διατροφής και που συνήθως δεν βρίσκονται σε επάρκεια κατά την συλλογή των τροφίμων που διενεργούνται.
Πλέον μπορούμε να περηφανευτούμε ότι από μια χούφτα εθελοντές, η κίνησή μας έχει ενδυναμωθεί με την παρουσία 35 ενεργών εθελοντών, κυρίως νέων ανθρώπων, η ενέργεια των οποίων μας ανατροφοδοτεί να δυναμώσουμε περισσότερο την προσπάθειά μας. Αυτοί οι εθελοντές είναι και η δύναμη της ομάδας μας. Είναι οι ζωντανοί μάρτυρες των δράσεών μας, αυτοί που μαζί τους φτιάχνουμε με μεράκι και κέφι τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας (ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ)  και αυτοί που θα συμβάλλουν με την ανιδιοτέλειά τους στην ανακούφιση των ήδη βοηθουμένων από μας ατόμων και των νέων που θα προκύψουν.
 Δυστυχώς ο αγώνας είναι άνισος καθώς το κύμα της οικονομικής δυστυχίας έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμα και ανθρώπους που είχαν μέχρι πρότινος μόνιμη εργασία ή επιχείρηση που ανθούσε, αλλά ξαφνικά έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους. Στον αγώνα αυτό έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και συμμαχίες με φορείς και αντίστοιχες ομάδες προσφοράς στον συνάνθρωπο, καθώς μόνο έτσι μπορούμε ισχυροί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση.
Έχουμε συνεργαστεί με πλείστους φορείς της πόλης μας και άλλες εθελοντικές ομάδες ανθρωπιστικού χαρακτήρα, σε τακτική βάση, με προσφορά ειδών, εθελοντών μας, συνδιοργάνωση δράσεων ή εκδηλώσεων κλπ.
Ιδιαίτερα στον Δήμο Πατρέων έχουμε προσφέρει ρούχα, παιγνίδια και έπιπλα στην Δημοτική Ιματιοθήκη , ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες χρονιές. Επίσης παραχωρήσαμε την κοινωνική μας λειτουργό για την πρώτη περίοδο λειτουργίας της κατασκηνώσεως της πλαζ ΕΟΤ Αγυιάς το 2015. Επίσης εξυπηρετήσαμε οφελούμενους που μας υποδείχθηκαν από την Γραμματεία Δημάρχου Πατρέων αλλά και την δημοτική δομή προνοίας  Βραχνείκων το 2015.
Επίσης συνεργαζόμαστε με :
1.            Δομή Συσσιτίου Πάτρας,
2.            Κιβωτός της Αγάπης,
3.            Μέριμνα
4.            Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,
5.            Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας,
6.            Σύνδεσμος Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Αχαΐας,
7.            Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας
8.            Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Αχαΐας,
9.            Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών,
10.          Ιδιωτικές σχολές και φροντιστήρια Αχαΐας,
11.          Πυλώνες Αλληλεγγύης,
12.          Κοινωνικό Παντοπωλείο Ολυμπιακού Πατρών,
13.          Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων,
14.          ΑΧΕΠΑ Πάτρας,
15.          Γυναίκες ΑΧΕΠΑ
16.          Με την  Καρδιά μας    Ναυπάκτου,
17.          Ενορίες εκκλησιών,
18.          Κοινωνικός Τομέας ΑΝΤ1,
19.          Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών,
20.          Αθλητικούς Συλλόγους Πατρών,
21.          Γιατροί του Κόσμου,
22.          Σύλλογος <Προσφέρω> Αττικής,
23.          Βενιαμίν Κατερίνης,
24.          Σύλλογος Γυναικών Σουηδίας,
25.          Σύλλογος Αυστριακών Στήριξης Ελλάδας,
26.          Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων,
27.          Δεσμός  Δίκτυο Αλληλεγγύη
28.          <Μπορούμε Ελλάδος>
29.          Σοροπτιμιστικος Όμιλος
30           Λέσχη Αεροσφαίρισης  Πελ/νησου        κ.α.
ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
Μόνο εντός του 2015 καταφέραμε να ανακουφίσουμε πάνω από 380 οικονομικά αδύναμες οικογένειες (περίπου 900 παιδιά έως 16 ετών). Μοιράσαμε πάνω από 4.000 κουτιά γάλα και βρεφικές κρέμες, πάνω από 500 κιλά λάδι, πάνω από 26 τόνους τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ντοματοπολτό, κατεψυγμένα λαχανικά κ.α.
Ψάρια, κρέας, φρούτα, πατάτες, κρεμμύδια, μαρούλια κλπ. τα οποία ξεπέρασαν τα 500 κιλά.
Και όσο αφορά τα είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριότητας και πάνες πάνω από 600 συσκευασίες
Προσπαθήσαμε και φέτος να μοιράσουμε χαμόγελα στα παιδιά.
 Οργανώσαμε δράσεις, πάντα με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο κοινό, όπως:
  Παρουσίαση του παραμυθιού σε διάφορους παιδότοπους της Πάτρας από τον συγγραφέα του βιβλίου και  παιδαγωγό Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Όπου  τα  συγγραφικά του δικαιώματα   παραχωρηθήκαν  για τις ανάγκες του Φωτεινού Αστεριού.
  Τσίκνισμα και πακετάρισμα τροφίμων και ρούχων στα γραφεία μας από τους εθελοντές και τα μέλη μας.
   Πάρτι στην Κιβωτό της Αγάπης. Εθελοντές και μέλη στήριξαν την εκδήλωση αυτή καθώς και οι μουσικοί Νίκος Λέκκας, Πάνος Καραγιάννης και Γιώργος Σκουτέρης και οι τραγουδιστές Ρούλα Χρήστου και Άγγελος Γειτονόπουλος φίλοι του Φωτεινού Αστεριού ήρθαν αφιλοκερδώς και όλοι μαζί χαρίσαμε ένα όμορφο απόγευμα.
   30/4/15 Καλωσορίζοντας τον Μάη, παζάρι με στεφάνια και άλλες κατασκευές από τους εθελοντές μας στα Ψηλά Αλώνια.
   30/5/15 Ανοιχτή Ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό στην Αγορά Αργύρη.
   6/6/15 Στην πλατεία Γεωργίου η πιο… τρυφερή έκθεση ζωγραφικής! Γέμισε χρώμα, χαρά και τρυφερότητα η πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Περίπου 1500 παιδιά, μαθητές σχολείων της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου όπου πραγματοποιήθηκαν επίσης διάφορα δρώμενα, παιχνίδια, μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης στα παιδιά της πόλης μας που οι οικογένειές τους πλήττονται από την κρίση.
   6-7/9/15 Διήμερο αφιερωμένο στον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού με εκδηλώσεις και δρώμενα που  δημιούργησαν παιδικές αναμνήσεις στον πολυχώρο  του ΦΑΡΟΥ, με παιχνίδια, ζωγραφική για παιδιά, κατασκευές από χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κλόουν, ταχυδακτυλουργός, συναυλία με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα και συναυλία παιδικής χορωδίας συνοδευόμενο από παιδικό χορευτικό, ζωγραφική προσώπου (face painting). Ο Φαρούλης ήταν εκεί
   18/9/15 “CITY PARTY” με μουσική και δρώμενα για παιδιά και όχι μόνο.
   30/9/15 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ, στο “C ΜΩΛΟΣ” Πάτρας, με εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρά και “μεγάλα” παιδιά, face – painting, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφική κ.α. Στην συνέχεια για τα “μεγάλα” παιδιά υπήρξε ζωντανή ορχήστρα με πατρινούς καλλιτέχνες με μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, από έντεχνο μέχρι νησιώτικο και όχι μόνο.
 5/11/15 Ημερίδα στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός & εξάρτηση από το internet” Με  τη  συμμετοχή   της  Αστυνομικής  Διεύθυνσης  Αχαΐας , κ. Ανδρέα  Φίλια  διευθυντής  δημοτικού  σχολειού  και  πρώην αντιδήμαρχος,  κ.Χαριτάντης  Ιωάννης  καθηγητής   πανεπιστημίου  Πατρών  και  ψυχολόγος κ. Αντώνης  Καλέντζης
1/12/15-31/12/15  Σε  ένα  χώρο  280  τετραγωνικά δημιουργήσαμε  το  Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη  όπου  μικροί και μεγάλοι  έζησαν  τη  μαγεία  των  Χριστουγέννων   με  τραγούδια -αφήγηση παραμυθιών -χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ομάδα εικαστικών-ζωγραφική, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά  κ.α. Με  τον Αϊ Βασίλη  καθημερινά  να  παίζει  με  τα  παιδιά  και να ακούει τις επιθυμίες  τους. Μας  επισκέφτηκαν σχολειά -σχολή  καράτε-αθλητικές ομάδες, ο Φαρούλης που έπαιζε με τα παιδιά .η σχολή  ΕΝ ΧΟΡΔΩ  όπου μας  αφιέρωσε στιγμές χαράς με μια συναυλία Γεμίσαμε  2 δέντρα  με  ευχές  για  έναν  καλύτερο χρόνο   και πολλά δώρα  που έδινε ο Αϊ Βασίλης   από το κατάστημα  IQ PARFUMERIE και από  ΑΦΟΙ  ΜΑΝΟΥΣΟΥ Ο.Ε
Φροντίζουμε επίσης με διάφορες δράσεις και συνεχείς παρεμβάσεις μας, στους δρόμους ή στα ΜΜΕ, να υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας τις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, πολλές φορές σε ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, που η ντροπή και η αξιοπρέπεια τους εμποδίζει να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους, παρά σε ένα πολύ στενό κύκλο ανθρώπων.
Στόχος μας είναι να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερη βοήθεια για τα παιδιά και να μπορούμε να έχουμε σε μόνιμη βάση επάρκεια υλικών και τροφίμων για να τα προωθούμε συχνότερα στις οικογένειές τους.
ΠΑΤΡΑ   6η Ιουνίου  2016
Εκ μέρους των εθελοντών
Χρήστος  Σπηλιόπουλος ,διαχειριστής της ΑΜΚΕ το «ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ»
πληρ: 2611122 497     &     6981044800


Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *